Expoziţia Our experience as Europeans, din cadrul proiectului educațional Europa MAI aproape 9, şi-a desemnat premianţii

 

        Într-un spaţiu primitor asigurat de Colegiul Tehnic „Ghe. Asachi” Iaşi, în prezenţa elevilor ale căror lucrări au impresionat prin originalitate şi prin armonizarea creativă a cuvintelor şi a culorilor, pe fundalul unei atmosfere dinamice, muzicale și calde, miercuri, 2 iunie 2021, începând cu ora 15.00, au fost premiate cele mai bune realizări ale expoziţiei virtuale Our experience as Europeans din cadrul proiectului educațional Europa MAI aproape 9. Inițiat pentru marcarea Zilei Europei – 9 mai 2021 de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi în parteneriat cu Europe Direct și cu Centrul de Formare pentru Educație Digitală, proiectul  şi-a propus să valorifice creativ practica educațională a elevilor în spiritul valorilor și principiilor fundamentale ale Uniunii Europene.

Mesajele elevilor cu privire la aspecte de actualitate ale Uniunii Europene, precum educația europeană și oportunitățile oferite copiilor și tinerilor, diversitate și incluziune, democrație și drepturile omului, comunicare și tehnologie într-o Europă digitală, combaterea schimbărilor climatice, au prins formă în imagini inedite şi colaje originale, dezvăluind astfel interesul tinerei generaţii pentru viitorul Europei.

Selecția lucrărilor pentru expoziție s-a realizat de către o comisie stabilită în cadrul proiectului, în funcție de criterii precum adecvarea la tema propusă, ilustrarea creativă a valorii alese şi originalitate. Dintre cele 247 de lucrări trimise, au fost selectate pentru expoziţia virtuală 74 de lucrări aparținând elevilor din ciclul gimnazial și 35 de lucrări aparținând liceenilor. Cele 15 compoziţii premiate au fost apreciate pentru realizarea artistică şi digitală, pentru transpunerea originală şi creativă a mesajelor centrate pe valorile și principiile europene ca axă a gândirii generațiilor actuale.

Premiile oferite de reprezentanţii Europe Direct, constând în materiale informative şi obiecte personalizate simbolic, au fost însoţite de aprecierile inspectorului şcolar general adjunct, domnul profesor Cristian Pravăţ, prezent la eveniment, şi de cele ale inspectorilor şcolari coordonatori de proiect, care au subliniat importanţa educaţiei în spiritul valorilor europene şi a solidarităţii tinerilor de pretutindeni pentru a construi o Europă mai aproape nouă.