În cadrul proiectului Școli prietenoase în comunități implicate au fost distribuite 260 de pachete de igienă

 

Beneficiarii sunt 200 de preșcolari și 60 de antepreșcolari din 4 școli implicate în proiect: Liceul Teoretic “Lascăr Rosetti” din Răducăneni, Școala Gimnazială „Constantin Erbiceanu” din Erbiceni, Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” din Podu Iloaiei și Școala Gimnazială Deleni. Pachetele de igienă conțin săpun lichid, pastă de dinți, periuțe de dinți și prosoape.

Cei mici au înțeles, astfel, că igiena personală presupune o conduită de bază în ceea ce privește îngrijirea, fiind un proces care trebuie să facă parte din rutina lor zilnică. Copiilor li s-a explicat cât de important este să respecte regulile de igienă, să folosească produsele corespunzătoare și să transforme toate aceste gesturi de îngrijire în activități recurente, repetitive, nu doar ocazionale. Beneficiile păstrării unei stări de igienă corecte sunt multiple și țin atât de aspect, cât și de sănătate. 

De asemenea, în cadrul programului Școală după școală care se derulează în cadrul proiectului, toți cei 180 de copii au primit în dar, prin grija firmei care se ocupă de catering, câte un pachet cu dulciuri și fructe.  

Proiectul Școli prietenoase în comunități implicate este implementat de Inspectoratul Școlar Județean Iași în calitate de beneficiar, alături de Asociația HoltIS și Fundația COTE.