În vederea organizării și susținerii în condiții optime a Examenului Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, vă aducem la cunoștință următoarele:

  1. În perioada 3-10 iunie, candidații (serie curentă și serii anterioare) se pot înscrie pentru susținerea examenului de bacalaureat la unitatea școlară absolvită (atât online, cât și fizic, respectând programul și măsurile stabilite de școală pentru prevenirea riscului epidemiologic). Menționăm că absolvenții unităților de învățământ care nu mai școlarizează nivelul liceal trebuie să se adreseze Comisiei Județeane de Bacalaureat cu o solicitare de repartizare la o altă unitate de învățământ (online, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., sau fizic, la ghișeul de relații cu publicul al Inspectoratului Școlar Județean Iași, în intervalul orar 10 – 12).
  2. În intervalul 11-17 iunie 2020 comisia de bacalaureat din școală încarcă informațiile cuprinse în cererile de înscriere în aplicația BACALAUREAT 2020, tipărește tabelul de înscriere generat de aplicație și asigură semnarea acestuia. În acest sens, se va realiza o planificare a prezenței elevilor/profesorilor diriginți în școală pentru verificarea și semnarea documentelor de înscriere, cu respectarea tuturor măsurilor în vigoare privind prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. În aceeași perioadă, în școli se desfășoară procesul de echivalare și recunoaștere a competențelor lingvistice și digitale sau se organizează proba de competențe digitale pentru candidații care nu au studiat disciplina tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor sau echivalente. Pentru o informare completă și la timp, vă invităm să consultați periodic avizierul/site-ul unității școlare absolvite, respectiv să păstrați contactul permanent cu unitatea școlară – profesorii diriginți, serviciul secretariat (absolvenții din seria curentă).

          Asigurându-vă de sprijinul și prețuirea noastră, vă dorim succes în parcurgerea acestei etape importante în traseul profesional și academic pe care vi l-ați propus!

 

                                                                                                                                Comisia Județeană de Bacalaureat 2020