CENTRUL JUDEȚEAN DE EXCELENȚĂ IAȘI ÎȘI REIA ACTIVITATEA

 

Debutul primăverii conturează noi perspective pentru elevii ieșeni cu aptitudini înalte în diverse domenii,  capabili de performanță. Astfel, începând de luni, 1 martie, Centrul Județean de Excelență Iași își reia activitatea într-un nou format, ca instituție cu personalitate juridică, înființată prin Ordinul M.E.C. nr. 5956/ 04.11.2020.

Din acest an școlar, instituția își desfășoară activitatea ca unitate conexă a Ministerului Educației şi Cercetării, sub coordonarea metodologică a Inspectoratului Școlar Județean Iași, având sediul la adresa Str. Nicolae Bălcescu nr. 19 (în clădirea Școlii Postliceale Sanitare „Grigore Ghica Vodă” Iași, parter).

Rolul Centrul Județean de Excelență Iaşi este de a-i selecta pe acei elevi care manifestă interes superior și pasiune pentru un anumit domeniu științific și de a le asigura o pregătire deosebită, centrată pe aptitudinile şi nevoile lor de instruire, prin intermediul unor profesori ei înșiși valoroși și pasionați de competiții.

Toate activitățile de instruire se vor desfășura în perioada martie – mai 2021, în regim online.  În acest semestru pregătirea elevilor se va desfășura în cadrul a 16 grupe de excelență pentru disciplinele limba și literatura română, matematică, fizică, chimie, biologie, geografie, istorie și informatică. Două dintre aceste grupe au fost constituite la Pașcani, pentru disciplinele limba și literatura română și matematică – clasa a VI-a.

Cei 287 de elevi înscriși au fost selectați, în acest an școlar, pe baza rezultatelor obținute la olimpiadele județene / naționale din ultimii doi ani școlari, dar și ca rezultat al participărilor anterioare la cursurile Centrului de Excelență.

„Viața scolii ieșene trebuie să reintre în normalitate. Ne dorim continuarea activităților care susțin performanța elevilor ieșeni, educația elitelor trebuind  să continue chiar și în contextul pandemic actual. După un an cu multe provocări și obstacole din punct de vedere educațional, redeschidem cursurile Centrului de Excelență, în acest semestru la o serie de discipline școlare, urmând ca din toamnă să diversificăm domeniile de studiu și numărul grupelor de elevi. Școala digitală ne va fi gazdă pentru aceste cursuri desfățurate cu elevi de gimnaziu și de liceu, sub coordonarea unor profesori cu o pregătire științifică deosebită, cu un palmares profesional confirmat în diverse contexte competiționale.” a declarat doamna prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, Inspector Școlar General al I.S.J. Iași.